Cum se ajunge la Lacul Cuiejdel

Daca v-am convins sa faceti o drumetie pana la lacul Cuejdel puteti alege una din cele doua trasee in functie de preferintele dumneavoastra.

Daca doriti sa campati, sau pur si simplu sa mergeti cu masina pana la lac urmati drumul de la Piatra-Neamt spre Tg. Neamt pana la comuna Cracaoani, apoi la stanga pe un drum comunal spre Cracaul Negru si Magazia si de aici prin padure pana lac.

A doua cale de acces este prin comuna Garcina si satul Cuejdel. La un moment dat drumul asfaltat se termina, continuati sa mergeti pana la indicatorul ce te anunta ca mai sunt 2 km pana la lacul Cuejdel. In acest loc incepe drumetia spre lac.

Harta gps lac cuiejdel

Harta gps Lac Cuiejdel

Daca alegeti sa mergi pe jos ceea ce este si recomandat, pana la lac drumul pe care trebuie sa-l parcurgi are o lungime de 2 km si trece printr-o zona cu un peisaj deosebit.

Pana nu demult, pentru nemteni si restul Romaniei, Lacul Cuejdel, cel mai mare lac de baraj natural din tara, a fost o zona complet necunoscuta si nepatata de interventia omului. Repetatele sesizari ale cercetatorilor cu privire la importanta protejarii zonei lacul Cuejdel au facut, de altfel, posibila transfomarea zonei lacul Cuejdel in rezervatie naturala in anul 2004., prin hotarare guvernamentala.

Deci nu va uitati aparatul de fotografiat , pentru a putea imortaliza drumetia, dar nici sacii de gunoi pentru ca aceasta zona deosebita sa ramana nepatata si de a ne putea bucra in continuare de acest peisaj deosebit.

Lacul cuiejdel

Lacul Cuiejdel

Comments are closed.